HOME | INFO | KONTAKT   
  POVODOM SMRTI -ASIMA OMUROVIĆA I TOMA DRINČIĆA
 06/03/2007  autor:

  Kada smo pisali o tuškim meraklija,kada smo govorili o KUD-u „Ramadan Šarkić“,nismo mogli a da ne spomenemo dva čovjeka koja su imala takođe znatnu ulogu na svim ovim poljima.Iznad svega,bili su građani Tuzi,sa kojima smo se svakodnevno srećali i pozdravljali,bili su dio duha kojeg ima ova varoš.
O Asimu Omuroviću i Tomu Drinčiću,pisali su novine i pričali su ljudi,a mi smo bili svjedoci njihovog entuzijazma i doprinosa kojeg su davali u cilju očuvanja kulturnog blaga.

Sa futbalskih tribina upućivani su aplauzi,tada mladom Asimu,punom elana,energije i talenta.Asim je svaki postignuti gol poklanjao Tuzinima i bio srećan kada se njegov klub „Dečić“ nalazio u prvim redovima tebeli.

Drinčić je poput siva sokola,što u predvečerje slijeti sa naboranih kamena ponosnog Dečića, “letio“ pozornicama i baščama kulturnih manifestacija, predstavljajući svoje rodno mjesto,pod zastvom društva „Ramadana Šarkića“.

Asim Omurović i Tomo Drinčić umrli su danas.Tuzanima će ostati velika praznina.Prazninu ćemo ispunjavati uspomenama i nećemo dozvoliti da veo budućnosti prekrije svjetlo prošlosti.

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio