HOME | INFO | KONTAKT   
  JOŠ JEDNA DŽAMIJA U SKADRU
 19/04/2007  autor:

  Na pozivu Muftijstva iz Skadra , muftija Jusuf ef. Đoković, sekretar Mešihata Bajro Agović, glavni imam iz Tuzi Islam ef.Pepić, presjednik Odbora,Vahid Dizdarević, glavni imam iz Ulcinja, Redžep ef. Lika, predsjednik dr.Gani Karamanga i drugi imami i džematlije sa područja Ulcinj, Bara ,Tuzi i Podgorice prisustvovali su svečanom otvaranju džamije 23. 03. 2007. na Parucu u Skadru.
Pored nekoliko hiljada vjernika, svečanosti je prisustvovao veliki broj vjerskih službenika iz Albanije, zatim predstavnici državne i opštinske vlasti, kao i diplomatskog kora.
Prisutnima se obratili i Selim ef. Muča, muftja Albanije, presjednik opštine Skadra, prestavnici pravoslavne i katoličke crkve.
U ime musafira iz Makedonije, prisutne je poselamio reisul-ulema Islamske zajednice Makedonije, Sulejman ef. Redžepi, a u ime delegacije Islamske zajednice Crne Gore,
muftija Jusuf ef. Đoković.
Sahibul hajrat ovog prelijepog zdanja, Said Fišta , predao je ključeve Islamskoj zajednici, a muftija skadarski, imamu Alban ef. Kaljaju, čime je džamija proglašena otvorenom.
I pored velikog prostora s kojim raspolaže, džamija je bila mala da primi hiljde vjernika okupljenih na svečanosti. Hutbu je održao skadatski muftija, a džumu je predvodio mladi imam Alban ef. Kaljaj, koji je završio islamske studije u Turskoj, a koji je poznat po lijepom učenju Kur 'ana.
Džuma se klanjala na trotoarimai ulicama, kao i okolnim travnjacima.
Nakon završetka džume namaza, domaćini su ugostili musafire u skadarskom muftijstvu.

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio