HOME | INFO | KONTAKT   
  DEČIĆ – BUDUĆNOST 0:1 (0:1)
 21/10/2007  autor:

  Tuzi, stadion na Tuškom polju, gledalaca: 1.200, temp: 12 C.
Sudija: Radunović (Cetinje)

0:1 – Mugoša 44’

Crveni kartoni: Gutić, Krkanović (Dečić), Sekulić (Budućnost).

Budućnost je danas ostvarila sasvim zasluženu pobjedu u Tuzima. Mada rezultat ne svjedoči o tome, Podgoričani su u Tuzima bili neuporedivo bolji rival, a da na golu Tuzana nije bilo raspoloženog Dreševića, te da su napadači gostiju bili prisebniji - Budućnost bi slavila i ubjedljiviji trijumf.

Susret u Tuzima ’otvorila’ je akcija gostiju. Nakon Mugošinog centaršuta, Perišić je dobio loptu, a potom je cetinjski arbitar Radunović svirao ofsajd... Treba istaći da su igrači Dečića u današnji susret ušli veoma nervozno, te su Lekić i Camaj već tokom prvih desetak minuta igre dobili žute kartone. U 13. minutu, Podgoričani su imali povoljnu priliku – Đurišić je dobro uposlio Ivana Vukovića koji je šutirao sa petnaestak metara, no Vedad Drešević uspio je intervenisati. Period od 13. do 20. minuta obilježila je inicijativa domaćeg sastava, a tokom narednih desetak minuta terenom su dominirali ’plavi’. Nova ozbiljnija prilika viđena je u 27. minutu, kada je Đurišić proigrao Vlahovića koji je dobro šutirao, a golman Tuzana još jednom dobro odbranio.

Budućnost je do vođstva došla u 44. minutu, kada je Marko Mugoša odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara. Lopta je na putu do gola okrznula domaćeg igrača Gutića i završila u mreži – za veliko slavlje brojnih pristalica gostiju.
Već u četvrtom minutu nastavka, viđena je nova prilika Budućnosti. Ivan Vuković je odlično centrirao, a pred samim golom slabo se snašao Mugoša. Minut kasnije, Mirko Raičević je uputio dobar centaršut do Đurišića, a umjesto novog gola – viđena je slaba reakcija napadača Budućnosti. Nakon petnaestominutnog pritiska gostiju, fudbaleri Dečića uspjeli su u nekoliko navrata stvoriti šanse koje, doduše, nijesu predstavljale veću opasnost po mrežu, danas gotovo ’nezasposlenog’ Mladena Božovića.


Ivan Vuković pružio je dobro izdanje u Tuzima

Do samog kraja, na terenu je gledana gotovo istovjetna slika... Vukčević, Sekulić i Raičević propustili su kolosalne šanse da povise vođstvo Budućnosti, dok domaći nijesu uspjeli stvoriti veću priliku. Na samom kraju, Gutić i Sekulić su dobili crvene kartone, a potom je zbog sasvim neprimjerene reakcije u svlačionicu poslat i pomoćni trener domaće ekipe Fuad Krkanović.

Ovom prilikom treba istaći podatak da je sudija Željko Radunović pokazao čak deset žutih kartona! Osim Lekića, Valjenta Camaja, Ljumovića, Hadžiburića, Đurišića, Raičevića, Mugoše, Vukčevića i Todorovića, karton je dobio i Draško Božović u periodu dok se zagrijavao!
Rezultati 10. kola:

Dečić – Budućnost 0:1 (0:1)
Mugoša 44’

Lovćen – Mogren 1:0 (0:0)
Perutović 56’

Mladost – Bokelj 0:1 (0:1)
Vujović 40’

Kom – Petrovac (nije odigrano)


Sjutra:

Rudar - Zeta
(14.00h, TV)

31. oktobar:

Grbalj - Sutjeska


Tabela:

Zeta 19
Budućnost 19
Mogren 15
Rudar 15
Lovćen 15
Dečić 14
Kom 14
Grbalj 12
Petrovac 11
Sutjeska 10
Bokelj 7
Mladost 2

izvor CafedelMontenegro

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio