HOME | INFO | KONTAKT   
  U avgustu invazija Amerikanaca
 27/01/2008  autor:

  Podgorica - Samjuel - Sem Alen i Antonio - Toni Ramirez stigli su juče u Podgoricu, a narednih dana pokušaće da ubijede trenera Dečića Boža Vukovića da su spremni da potpišu prve profesionalne ugovore u karijeri.
U Alenovim i Ramirezovim biografijama stoji da su igrali fudbal u koledžima, a da su odnedavno članovi neobičnog kluba ED junajted. Neobičnog zbog toga što je riječ o "nezavisnom putujućem klubu, koji zakazuje i igra prijateljske utakmice sa profesionalnim klubovima", kako je objašnjeno na sajtu kluba www.edunited.com.
Cilj ED junajteda je da pomogne igračima da nađu angažman u profesionalnim klubovima. "Američki fudbaleri imaju vještinu, talenat, tehniku i fudbalsku inteligenciju za igranje na najvećoj sceni. Potrebno je samo da ih svjetska fudbalska javnost upozna", piše na sajtu ED junajteda.
Posebno je, međutim, interesantno to što će "nezavisni klub" na ljeto prvi put igrati utakmice u Evropi, a na klupskom sajtu je objavljeno da je prva evropska destinacija - Crna Gora! Najavljuju se utakmice protiv Budućnosti, Zete, Dečića i Mogrena, u periodu od 6. do 13. avgusta...
- Alen i Ramirez dolaze po preporuci menadžera Esada Pepića, koji živi u Americi. Preko njega je ugovoreno gostovanje ED junajteda u Crnoj Gori, krajem jula ili početkom avgusta - kazao je Senad Padović, sekretar Dečića.
Zanimljivo je, takođe, da ED junajted trenutno nema nijednog fudbalera u "rosteru". Od marta, naime, počinju testovi, na koje mogu da se prijave igrači stariji od 16 godina. Oni koji uđu u najuži krug putovaće u Crnu Goru.
U izjavi za sajt ED junajteda, Alen i Ramirez ushićeno su govorili o dolasku u Crnu Goru...
- Od kada sam počeo da igram fudbal sanjam o dolasku u Evropu. Konačno sam dobio šansu - rekao je 26-godišnji Alen.
Ramirez, Meksikanac sa američkim pasošem, je, takođe, presrećan...
- Sve se dogodilo tako brzo. Nadam se da ću iskoristiti šansu - kazao je 22-godišnji Ramirez.
Alen i Ramirez nijesu prvi Amerikanci koji su došli u Dečić - januara prošle godine u Tuzima je kratko boravio Kris Rozeli, koji je jednog dana odlučio da nakratko posjeti tetku u Parizu i nikada se više nije vratio. Rozeli se trenutno amaterski bavi fudbalom u klubu koji je osnovala pop-ikona Robi Vilijams...
Izvor vijesti

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio