HOME | INFO | KONTAKT   
  NVO ‘’SEHER’’
 26/10/2006  autor:

  Na osnivackoj Skupstini NVO ‘’ SEHER ‘’koja je odrzana 11.07.2002. izabrano je rukovodstvo ‘’Sehera’’ u svojstvu dr.Nedzad Dresevic predsjednik i Zahid Licina sekretar i upravni odbor.
‘’Seher’’ je NVO koja se bavi izgradnjom i ocuvanjem islamskih vjerskih i kulturnih objekata kao i edukacijom mladih.

Organizator je vise koncerata i tribina(ilahije i kaside,mevludi,vjerska predavanja I dr.)
Koncert ilahija i kasida i sevdalinki za hidzeretsku 1427g u domu kulture Tuzi.
Dobrotvorni koncert jan.2006 za kupovinu muslimansko-bosnjacke nosnje za KUD ‘’Ramadan Sarkic’’Tuzi.
Suorganizator hidzretske 1427 sa OIZ Podgorica u KIC Budo Tomovic,gosti su bili hor
‘’Djulistan’’ iz N.Pazara.
Vece Kur' ana i ilahija 10.10.2006.dom kulture u Tuzima . Izvodjaci hor Tuba iz Irana.
Organizatori Mesihat Crne Gore , Islamska Zajednica Tuzi , ''Seher'' i Kulturni Centar
Irana-Beograd .

Realizovani projekti NVO ‘’SEHER’’
Obnova Osmanagica dzamije u Podgorici.
Izgradnja hadzi Selimove dzamije u Karabuskom Polju-Tuzi.
Izgradnja Sebilja na Trgu u Tuzima.
U toku je izgradnja stare nizamske-careve dzamije u Tuzima ciji su radovi dospjeli do samog krova. Izgradjena je minara u visini 43m.i obnovljena je ograda mezarja u duzini od 360m.

Na poziv ambasade I.R.Irana clan NVO ‘’Seher’’ Mehdi Sabanadzovic i glavni imam u Podgorici Dzemo ef. Redzematovic dana 13.02.2006 prisustvovali su proslavi dana drzavnosti u vili Jelena u Beogradu. Tom prilikom ista delegacija je posjetila kulturni centar Irana i imala razgovor sa direktorom g.Mehrdad Agahijem sa kojim je govoreno o kulturnoj i obrazovnoj saradnji sa OIZ i ‘’Seherom’’.
Delegacija OIZ I NVO ‘’Seher’’ u sastavu dr.Nedzad Dresevic i Mehdi Sabanadzovic boravila je na poziv ambasade I.R Irana u Teheranu od 31.05 do 07.06.2006 na 17 medjunarodnoj Konferenciji o licnosti i djelu Imama Homeinija.Tom prilikom delegacija je bila na prijemu kod Predsjednika I .R.Irana dr.Mahmuda Ahmedinedzada i zijaretila kucu,turbe i dzamiju imama Homeinija.
Pocetkom jula mjeseca delegacija KC Irana na celu sa direktorom g.Mehrdadom Agahijem i njegovim savjetnikom Sajidom Iranijem bila u posjeti NVO ‘’Seheru’’,pri cemu je dogovorena dalja saradnja na kulturnom i obrazovnom planu tom prilikom je obecana a nakon hefte dana i dodijeljena hedija od 3 nova kompjutera sa pratecom opremom i kucna biblioteka.

Na poziv OIZ Podgorice i Tuzi uz suorganizaciju NVO’’ Seher’’ 28.04.2006g u Tuzima je boravio naibu-reis Islamske Zajednice u BIH,hadzi hafiz Ismet ef. Spahic. Tom prilikom je odrzao hutbu i nakon dzuma-namaza je proucen mevlud u Cazim begovoj dzamiji .Povod posjete bio je mjesec rodjena Muhammeda a.s.izrazeno je obostrano zadovoljstvo posjetom i zelja za daljom saradnjom sa IZ u BIH.


NVO ‘’SEHER’’ se finansira dobrovoljnim prilozima gradjana Crne Gore i dijaspore.
Rukovotstvo’’ Sehera’’ uglavnom su ljudi koji su u namazu. Ucestvuje u akcijama na teritoriji Crne Gore i sire. Delegacija NVO’’ Seher’’ je prisustvovala otvaranju dzamije u Trebinju a zatim posjeta deset godina od masakra srebrenickih muslimana u Potocarima gdje su klanjali dzenazu.
‘’Seher’’ ucestvuje u svim dobrotvornim akcijama kao i skromnu finansijsku pomoc nasim studentima kad je umogucnosti. Posebno isticemo dobru saradnju sa OIZ Podgorica i Tuzi kao i sa Mesihatom Crne Gore.

NVO’’ Seher’’-Tuzi je otvoren za saradnju sa svim islamskim zajednicama u okruzenju i nevladinim organizacijama koje se bave ocuvanjem i izgradnjom islamskih vjerskih objekata,ocuvanjem svoje kulture,obicaja i tradicije.


Redakcija

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio