HOME | INFO | KONTAKT   
  MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA TURSKE AHMET DAUTOGLU POSJETIO Tuzi
 26/07/2009  autor:

  Nakon susreta u "Vili Gorica", kojem su prisustvovali i Suljo Mustafić, Nedžad Drešević i Adem Fetić, delegacija iz Turske, na čelu sa ministrom spoljnih poslova Turske Ahmet Dautogluom,ambasadorom Muratom Oguzlom i direktorom TIKE Kalkanom posjetila je Tuzi.

Turski ministar je bio oduševljen nakon obilaska starog turskog šehidskog groblja i Sultan Mehmed Fatihove stare džamije u Tuzima.

Ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović primio je danas u Podgorici ministra spoljnih poslova Turske Ahmeta Dautoglua
Razgovarano je različitim vidovima saradnje Crne Gore i Turske, kroz projekte u privredi, kao i kroz različite modele naučne i kulturne saradnje.
Ministar Husović je ukazao na značaj jačanja istorijskih veza koje su uspostavljene preko brojne bošnjačke dijaspore iz Crne Gore koja živi u Turskoj, kao i na početak međudržavne saradnje koja je sada institucionalizovana preko ambasada i sve intenzivnijih kontakata na medjudržavnom nivou.
Posebno je potenciran značaj projekata koji su, preko višemilionskih ulaganja u različite krajeve Crne Gore, ostvareni preko organizacije TIKA.
Husović je iskazao i zahvalnost odlazećem ambasadoru Muratu Oguzu na istinskoj posvećenosti u jačanju veza izmedju dvije države.
Šef turske diplomatije Ahmed Dautoglu je iskazao interesovanje Turske za jačanjem odnosa sa Crnom Gorom, kroz saradnju na svim poljima.
-Crna Gora je država koju sam posjetio medju prvima u mom ministarskom mandatu, upravo zbog jačanja naših istorijskih veza posebno sa bošnjačkim narodom koji živi ovdje .
Dautoglu je istakao da će Turska nastaviti sa realizacijom brojnih privrednih ulaganja i raditi na intenziviranju saradnje u naučnim i kulturno-obrazovnim projektima.

Nakon susreta u "Vili Gorica", kojem su prisustvovali i Suljo Mustafić, Nedžad Drešević i Adem Fetić, delegacija iz Turske, na čelu sa ministrom spoljnih poslova Turske Ahmet Dautoglua,ambasadorom Muratom Oguzlom i direktorom TIKE Kalkanom posjetila je Tuzi.

Turski ministar je bio oduševljen nakon obilaska starog turskog šehidskog groblja i Sultan Mehmed Fatihove stare džamije u Tuzima.
www.seher-tuzi.org

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio