HOME | INFO | KONTAKT   
  U novom naselju Karabuskom Polju izmedju Tuzi i Podgorice
 23/10/2006  autor:

  IZGRADJENA HADZI-SELIMOVA DZAMIJA
Ova arhitektonska ljepotica krasi minaret visok 41. metar,ogromna kupola presvucena bakrom......

-Na trecem kilometru od Tuzi prema Podgorici,u novom naselju Karabusko Polje,ovih dana zavrsava se izgradnja hazdi Selimove dzamije.Ovu arhitektonsku ljepoticu krasi minaret visok 41. metar,ogromna kupola presvucena bakrom,a ponajvise zadovoljstvo 350 domacinstava,koji su za njenu izgradnju godinama odavajali iz svog skromnog porodicnog budzeta.

Svoj doprinos su dali i stanovnici Tuzi,Plava,Rozaja i Podgorice.
Izgradnja tece pod okriljem organizacije ?SEHER? koja se brine o zastiti i cuvanju spomenika islamske kulture na ovim prostorima.
Pored izgradje ove dzamije uradjeni su temelji za obnovu stare dzamije u Tuzima,kazao nam je Nedzad Dresevic,predsjednik ?Sehera?.Naselje Karabusko Polje pocelo je da nice prije desetak godina,kada su taj dio Cemovskog Polja na imanju hadzi Selim Becovica iz susjednog sela Donji Miljes,poceli da naseljavaju Bosnjaci sa sjevera Crne Gore.Danas je to predgradje varosice Tuzi pravo naselje sa svim urbanim elementima neophodnim za normalan zivot njegovih zitelja.
Preko 350 porodica tog naselja jednoglasno je odlucilo da dzamiji daju ime rahmetli hadzi-Selima dobrotvora i humaniste koji je i sam citavog svog zivota bio poznatin neimar na tom podrucju.


Ruzdija Adzovic/Jutarnje novine

   © šeher - tuzi 2006 | Hosted by: AmaxHost.com | design & programing by: amaxstudio